Herbs Stories I Greece I Olea Secret

Herbs Stories

Shop now

Η ΓΗ ΜΑΣ

Το νησί της Κρήτης προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών χάρη στις ιδανικές κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες. Συγκεκριμένα, στις βιολογικές καλλιέργειες της οικογένειας Κανδεμίλη, στην Κεντρική Ορεινή Κρήτη και συγκεκριμένα στους πρόποδες των Αστερούσιων, εκεί όπου το κλήμα παραμένει ήπιο το χειμώνα και το χαρακτηρίζουν θερμά καλοκαίρια, η ελληνική φύση δημιούργησε ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια αυτοφυών βοτάνων, γεμάτα αρώματα, γεύση και φυσικές θρεπτικές - θεραπευτικές ιδιότητες. Εδώ και περίπου 3 χρόνια σε μια έκταση 35 στρεμμάτων, στην Olea Secret καλλιεργούμε, συλλέγουμε, αποξηραίνουμε και συσκευάζουμε με παραδοσιακό τρόπο γηγενή βότανα της Κρήτης. Το νησί της Κρήτης προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών χάρη στις ιδανικές κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες. Μέσα στις ειδικά εξοπλισμένες εγκαταστάσεις της Olea secret, επιλέγονται μετά από γευστικές δοκιμές τα καλύτερα προϊόντα της Ελληνικής γης προσφέροντας το καλύτερο ποιοτικά προϊόν ώστε να καλύπτονται οι υψηλές προσδοκίες των πελατών μας.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Με αγάπη και φροντίδα ως προς το φυσικό περιβάλλον πορευόμαστε με προσήλωση στους κανόνες που διέπουν τη βιολογική καλλιέργεια, χρησιμοποιώντας μόνο οργανικά λιπάσματα. Άλλωστε, η οργανική ύλη είναι ίσως ο σπουδαιότερος παράγοντας σχηματισμού σταθερής δομής του εδάφους. Σημαντικό ρόλο, στην υψηλής ποιότητας παραγωγή μας, παίζει η γνώση μας πάνω στον τρόπο και το χρόνο συλλογής, που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη διαμόρφωση της ποιότητας, καθώς ακόμα και η σωστή ώρα συλλογής μπορεί να αυξήσει τα ενεργά συστατικά των συγκομισμένων αυτοφυών φυτών.

Η παρουσία μας στο χώρο των αρωματικών φυτών έχει ως στόχο, να προσφέρει προϊόντα άριστης ποιότητας διατηρώντας αναλλοίωτες τις ιδιότητες τους, σε προσιτές τιμές και με μεγάλη ποικιλία σε βότανα.

ΔΙΚΤΑΜΟΣ DICTAMNUS

ΣΤΑΔΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

1. ΤΟ ΦΥΤΕΜΑ

Η δουλειά μας ξεκινά από το χωράφι. Κύριο μέλημα μας είναι η διατήρηση της ισορροπίας στο έδαφος, καλλιεργούμε εφαρμόζοντας όλες τις τεχνικές  που απαιτούνται φυτεύοντας τα αυτοφυή φυτά ένα - ένα με μεγάλη φροντίδα χωρίς τη χρήση μηχανημάτων.

2. Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

Η συγκομιδή γίνεται με το χέρι την κατάλληλη στιγμή ώστε να συλλέγονται μόνο τα κατάλληλα φυτικά τμήματα από κάθε είδος. Έπειτα, τα βότανα που συγκομίζονται μεταφέρονται στο χώρο της διαλογής, όπου επιλέγονται τα κατάλληλα βότανα για την παραγωγή.

3. Η ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗ

Έπειτα ακολουθεί η αποξήρανση, δηλαδή η φυσική διεργασία, κατά την οποία απομακρύνεται το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας που περιέχεται στα φρέσκα βότανα. Για να το πετύχουμε, χρησιμοποιούμε υπόστεγα και αποθήκες με απόλυτη σκίαση και κατάλληλο αερισμό όπως ακριβώς ορίζει η παράδοση.

4. Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Μετά τους απαραίτητους ελέγχους υγρασίας και μια τελευταία διαλογή, εμείς οι ίδιοι συσκευάζουμε τα βότανά μας αεροστεγώς και τα αποθηκεύουμε σε χώρο προστατευμένο από το φως και την υγρασία.

 

Βιολογικός Δίκταμος

Το Δίκταμο είναι ένα ενδημικό φυτό που συναντάται στην Κρήτη και χρησιμοποιείται ως ρόφημα. Το όνομά του το πήρε από την οροσειρά Δίκτη στο Λασίθι της Κρήτης στην οποία παλαιότερα  βρισκόταν σε αφθονία. Πλέον αυτοφύεται αποκλειστικά σε γκρεμούς και φαράγγια και εξαπλώνεται από το επίπεδο της θάλασσας μέχρι τα 1.600 μ.  Η λαϊκή κρητική θεραπευτική χρησιμοποιούσε το δίκταμο σε αφεψήματα σαν πανάκεια για όλες σχεδόν τις αρρώστιες.

Dictamnus I Greece I Olea Secret

Βιολογική   Άγρια Μέντα

Η αρωματική άγρια Μέντα, γνωστή ως φλισκούνι, είναι φυτό πολυετές, αυτοφυές και φυτρώνει κατά μήκος των ποταμών, ρυακιών, και σε υγρούς τόπους.  Στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούνταν ευρέως λόγω  της αντιβηχικής, αντιασθματικής, αντιαρθριτική, αντιδιαρροϊκής και αναισθητική δράση της.

Wild Mint I Greece I Olea Secret

Βιολογικό Μελισσόχορτο

Το μελισσόχορτο ή lemon balm είναι γνωστό ως  μελιττίς λόγω του ότι από τα άνθη του φυτού οι μέλισσες φτιάχνουν ένα από τα καλύτερα μέλια. Για περισσότερο από 2000 χρόνια, το μελισσόχορτο ήταν πολύτιμο συστατικό πολλών ελιξιρίων της ζωής ενώ επί αιώνες ήταν δημοφιλές ως αποτελεσματική θεραπεία για τη μελαγχολία, το λήθαργο, την κακή μνήμη, αλλά και ως βοήθημα για την αποκατάσταση της νεανικής «ζωτικότητας». 

Lemon Balm I Greece I Olea Secret

Βιολογικό Φασκόμηλο

Το Φασκόμηλο είναι πολυετές θαμνώδες φυτό, γνωστό από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν ως πολυφάρμακο καθώς είναι ένα βότανο προικισμένο με πολλές θεραπευτικές ουσίες και ιδιότητες,  όπως αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές, καρδιοτονωτικές, σπασμολυτικές και αντιδιαβητικές. Στην Κρήτη το φασκόμηλο φύεται εν αφθονία και προτιμά ηλιόλουστες περιοχές και πετρώδη, άγονα εδάφη.

Sage I Greece I Olea Secret

Βιολογική Ρίγανη

Η ελληνική Ρίγανη είναι αυτοφυής και βρίσκεται σε ορεινές και βραχώδεις περιοχές. Η ποιότητα της θεωρείται ότι είναι η καλύτερη παγκοσμίως. Είναι το βασικό καρύκευμα των χωρών της Μεσογείου και βασικό συστατικό της Ελληνικής κουζίνας. Σπανίως χρησιμοποιείται και σαν αφέψημα, το οποίο έχει εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Oregano I Greece I Olea Secret

Βιολογικό Λεμονοθύμαρο

Το Λεμονοθύμαρο (Thymus citriodorus) θεωρείται ως μια από τις πιο ανθεκτικές ποικιλίες θυμαριού. Έχει πάρει αυτή την ονομασία λόγω του ότι είναι ότι είναι μία ποικιλία θυμαριού που μυρίζει σαν λεμόνι. Θεωρείται χωνευτικό, αντιφυσικό, στυπτικό, τονωτικό και γενικότερα δυναμωτικό και είναι ιδανικό για το αναπνευστικό.

Shop
Herbs Stories I Greece I Olea Secret

Βιολογική Λουίζα

Το βότανο της Λουΐζα με το λατινικό όνομα «Lippia citriodora» φύεται στην Κρήτη, όπου χρησιμοποιείτε ιδιαίτερα και αποκαλείτε γοργογιάννη. Οι ουσίες που περιέχει της προσδίδουν διουρητική-αποσυμφορητική δράση, αντιμικροβιακές, στυπτικές, μαλακτικές και χαλαρωτικές, σπασμολυτικές ιδιότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους ως  αφέψημα ή λάδι, να προστεθεί σε κρέμες σώματος, ακόμα και στην μαγειρική.

Herbs Stories I Greece I Olea Secret

Βιολογική Αντωναΐδα

Η Αντωναΐδα είναι πολυετές θαμνώδες αρωματικό φυτό διεγείρει την όρεξη, τη χοληδόχο κύστη, τους νεφρούς, βοηθά στην πέψη και στο ζάχαρο. Οι πικρές ουσίες που περιέχει το κάνουν ιδανικό γιατρικό για το στομάχι, κυρίως όμως είναι ειδικό βότανο κατά των στομαχικών παθήσεων και ιδιαίτερα φημισμένο σαν θεραπευτικό των ελκών του στομάχου.

Herbs Stories I Greece I Olea Secret

Βιολογικό Δεντρολίβανο

Η ονομασία του δενδρολίβανου είναι συνδυασμός των λέξεων δένδρο και λιβάνι, ενώ η λατινική του ονομασία Rosmarinous σημαίνει ρόδο της θάλασσας. Το δενδρολίβανο είναι ενδημικό φυτό της περιοχής της Μεσογείου και χαρακτηριστικό της Ελληνικής χλωρίδας και αποτελούσε ένα εξαιρετικό καρύκευμα αλλά και ρόφημα σαν φυσικό φάρμακο για χιλιετίες. Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε η πεποίθηση ότι έχει αντιοξειδωτικές και τονωτικές ιδιότητες,  λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνη Β6.

Herbs Stories I Greece I Olea Secret
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Βιολογικό Τσάι του Βουνού

 Το είδος του φυτού Σιδερίτης γνωστό με το κοινό όνομα Τσάι του Βουνού, είναι ένα θεραπευτικό βότανο με πολλές ιδιότητες. Από τον Ιπποκράτη που το συνιστούσε ως τονωτικό λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε σίδηρο μέχρι σήμερα που γνωρίζουμε για την αντι-υπερτασική, αντιοξειδωτική, αντιθρομβωτική δράση του, όπως και για την πλούσια περιεκτικότητα του σε φλαβονοειδή που θωρακίζουν το κυκλοφορικό και το καρδιαγγειακό σύστημα, το Τσάι του Βουνού παραμένει το δημοφιλέστερο ελληνικό βότανο.

Herbs Stories I Greece I Olea Secret